4004 TUBİTAK DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI ÇUKUROVA´NIN KÜLTÜR VE DOĞA ELÇİLERİ PROJESİ

13.06.2018 201

       

4004 TÜBİTAK DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI

 

ÇUKUROVA'NIN KÜLTÜR VE DOĞA ELÇİLERİ PROJESİ

 

 

 

2017-2018 yılı Tübitak 4004 proje çağrısı kapsamında Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürülüğünce başvurusu yapılan  Çukurova'nın Kültür Ve Doğa Elçileri  başlıklı projenin desteklenmesine karar verilmiştir. Projemize ilçemiz ortaokullarında eğitimlerine devam eden 6. Sınıf düzeyi öğrencilerimiz katılabileceklerir.

 

4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrı programı, bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde aktarılmasını amaçlamaktadır. Bu projelerde; katılımcılara olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, katılımcıların basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda projelerde aşağıdaki kazanımlar sağlanacaktır:

 

1. Olay ve olguların bilimsel bakış açısıyla anlaşılmasını desteklemek,

 

2. Katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onları "yapan-yaşayan" konumuna getirmek, bu yolla anlamlı öğrenmeyi sağlamak,

 

3. Etkileşimli uygulamalarla, katılımcıların bilime bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunmak,

 

4. Bireylere bilimsel düşünme becerileri kazandırarak onların bilimsel çalışmalar konusunda özgüvenlerini geliştirmek ve pekiştirmek,

 

5.  Elde edilen kazanımlara dayalı olarak katılımcılarda girişimciliğin ve bireysel yaratıcılığın gelişimine katkı sağlamaktır.

 

Projeye ortaokul 6. sınıf düzeyi öğrenim gören öğrencilerimiz katılabileceklerdir.

 

Öğrencilerimiz  başvuru için 3-21 Eylül 2018 tarihleri arasında  https://goo.gl/mEdsUY veya okul idaresinden başvuru formunu alıp doldurduktan sonra yine okul idaresine vererek katılımlarını sağlayabilirler. Proje katılım başvurularında dezavantajlı öğrenci profiline öncelik verilebilecektir. Katılımcılar oluşturulacak komisyonca belirlenecektir.

enin