Şehit Soner Gökçü Ortaokulu


Vizyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip, bilime katkılarıyla, sosyal sorumluluk girişimleriyle, uluslararası işbirlikleriyle, insanlığın geleceğinde söz sahibi olan mezunlarıyla saygınlık kazanmış bir kurum olmaktır.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, ulusal ve uluslararası toplumun gelişim ve evrimine katkıda bulunmak için geçmişinden gelen dayanışmacı, özgür ve sorgulayıcı düşünceyi benimseyen, girişimci ruhu destekleyen, eşitlik ve çeşitlilik temelli, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yeteneklerle birleştirerek, toplumsal sorumluluk ve evrensel akademik değerlere sahip bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 1.Futbol Birinciliği 2.Halk Oyunları Yarışması Birincliği 3.Bilgi Yarışması İkinciliği 4.18 Mart Haftası "Şehidimin Sesiyim" Yarışması ilçe Birinciliği ve Üçüncülüğü (2020)

Saatler: 08.15-14.50
Isınma: Klima
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Öğretmen servisi yoktur. Civar köylerden gelen taşımalı öğrenciler için öğrenci servisi mevcuttur.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda beden eğitimi ve spor öğretmeni ile sporcu/antrenör öğretmenlerimiz tarafından sportif faaliyetler düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: 2020 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Ekim 2021´de yapılmıştır. 2021 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı başvurusu da kabul edilmiş olup Mayıs 2022´de fuar düzenlenmiştir.
Proje Çalışmaları: eTwinning Projeleri, ERASMUS Projeleri, Okul Bazlı Yerel Projeler, Gençlik Projeleri Destek Programı (2019-1)
Diğer Hususlar: Okulumuz "Sıfır Atık (Temel Seviye)" belgesi sahibidir. (Şubat 2021) Okulumuz "Okulum Temiz Belgesi" sahibidir. (Kasım 2020) Okulumuz "Beyaz Bayrak" sahibidir. (Mayıs 2019)

Telefon - 3223772645

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://sehitsonergokcu.meb.k12.tr

Adres - Yeni Yayla Mahallesi, Merkez Sokak, No 220/1 Sarıçam/ADANA

Öğretmen :14
Öğrenci :187
Derslik :7
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1330
Öğretim Şekli :TAM GÜN

Yerleşim Yeri - Okulumuz Sarıçam İlçesi Yeni Yayla Mahallesinde yer almaktadır. (Okulumuzun eski adı Yeni Yayla Ortaokuludur.)

Adres - Yeni Yayla Mahallesi, Merkez Sokak, No 220/1 Sarıçam/ADANA

Ulaşım Okulumuza Adana Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsü ile ulaşım sağlanmaktadır. Öğretmenlerimiz özel araçları ile ulaşım sağlamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezine 35, ilçe merkezine 17 km uzaklıktadır.