11.08.2022 166

Okulumuz Sarıçam ilçesi Yeni Yayla mahallesinde 1954 yılında ilkokul olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Zamanla köyün nufusunun atması ile ek binalar yapılarak birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar eğitim-öğretim veren bir okul olmuştur. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında başlatılan sekiz yıllık zorunlu eğitim ile birlikte okulumuz Yeni Yayla İlköğretim Okulu adını almış ve 2012 yılına kadar bu şekilde devam etmiştir. 2012 yılında 12 yıllık zorunlu eğitim ile birlikte ilkokul ve ortaokul ayrılarak Yeni Yayla İlkokulu ve Yeni Yayla Ortaokulu adıyla eğitime aynı binada devam etmiştir.

2018 yılında yeni yapılan ortaokul binasının tamamlanması ile ilkokuldan tamamiyle ayrılmıştır. Okulumuza 2019 yılı Aralık ayında Valilik Kararı ile Şırnak ilinde şehit olan Soner Gökçü'nün adı verilerek Şehit Soner Gökçü Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. Okulumuz bulunduğu bölgede merkezi konumda olup çevresindeki mahallelerden taşıma yoluyla öğrenci almaktadır. Okulumuzunda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 8 derslikte eğitim-öğretim devam etmektedir.